Wouter Sonderwal

Wouter Sonderwal behaalde begin 2009 zijn race-licentie. De eerste fase van zijn jongensdroom is hiermee vervuld. Op weg naar een carrière als coureur is hij nu op zoek naar die mensen die hem willen ondersteunen in het completeren van deze jongensdroom. Via deze site zal Wouter u kennis laten maken met wie hij is en wat hij zo graag doet.


Geïnteresseerd geraakt? Lees hieronder dan snel verder over Wouter...


Op 4 juni 1980 werd Wouter geboren in Anna Paulowna, een klein plaatsje in Noord-Holland. In zijn derde levensjaar verhuisde hij naar Zwaanshoek (N-H), waar hij opgroeide. Momenteel woont Wouter samen met zijn vriendin in Hoofddorp.

Na de basischool heeft Wouter zijn MAVO-diploma gehaald. Aansluitend is Wouter verder gaan leren aan de Middelbare Hotelschool in Amsterdam. Hier leerde hij voor kok en banketbakker, dat prima aansloot bij zijn liefde voor koken.

Op zijn twaalfde jaar raakte hij in de ban van de autosport. Toen wist hij het al; "ooit zal ik als coureur over de circuits rijden op jacht naar het podium, met als het ultieme doel het behalen van het kampioenschap".


Ieder weekend was hij dan ook wel te vinden op het Circuitpark Zandvoort, waarmee zijn liefde voor de autosport alleen maar is gegroeid.

Naarmate Wouter ouder werd, veranderde langzaam de vraag óf hij ooit op het circuit zou kunnen komen, meer in de vraag wannéér hij op het circuit zou komen.

Inmiddels heeft Wouter veel ervaring opgedaan in het circuit-rijden door deel  te nemen aan verschillende nationale kampioenschappen. Ondertussen is hij nog steeds druk zoekende naar sponsoren, waardoor hij mee kan gaan rijden in een kampioenschap.

BMW Compact Cup

De BMW Compact Cup behoort tot de leukste raceklasse’s van het DNRT. De Compact Cup bestaat al meerdere jaren en kent gelukkig weer een groeiend startveld van ervaren en beginnende coureurs. De BMW 318 TI Compact is een geweldige auto voor het circuit mede door de perfecte gewichtsverdeling in combinatie met achterwielaandrijving.

Ook is de auto zeer betrouwbaar, zelfs onder de zware omstandigheden zoals de 6 en 12 uurs races. De coureurs van de BMW Compact Cup vormen een enthousiaste en gezellige groep raceliefhebbers waar ook nieuwe leden zich snel thuis zullen voelen.


Contact
Het is altijd mogelijk eens langs te komen bij een DNRT event, de entree is meestal gratis en wij verzorgen een kopje koffie voor u bij de pitboxen met de BMW Compact Cup auto’s. Zo kunt u eens op uw gemak om een paar auto’s heen lopen, vragen stellen of gewoon genieten van de sfeer die er hangt op een race dag.

Wij zien u tegemoet! Ook is het mogelijk contact op te nemen met onze Cup coördinator Vivienne Geuzebroek door een mail te sturen naar: vivienne@hansweijs.com of www.b18cup.nl


Rijders seizoen 2017

 1. 1 Michael Smulders 206 SR racing
 2. 2 Hans Herman Doude 208 SR racing
 3. 3 Vivienne Weijs 211 Hans Weijs Motorsport
 4. 4 Dirk Bonder / Sjoerd Bonder 217 Bonder racing
 5. 5 Rob Pees 220 CC racing
 6. 6 Dennie van Minkelen 221 DVM racing
 7. 7 Roxanne Boers 222 SR racing
 8. 8 Gerard Vleming 223 SR racing
 9. 9 Marnix Putto 226 FM racing
 10. 10 Rob Gilhuis 228 SR racing
 11. 11 Nico Koetsveld 229 SR racing
 12. 12 Remco de Beus 231 Most Wanted Racing
 13. 13 Nick Koetsveld 238 SR racing
 14. 14 Wessel Vis / Harry Vis 259 Reeshouwerij vis/vis
 15. 15 Gijs Bunschoten 260 Hans Weijs Motorsport
 16. 16 Feico Giesing 287 FM racing
 17. 17 Wouter Sonderwal 288 Sonderwal autosport
 18. 18 Rene Jaspers 230 RJ racing