Laatste nieuws Wouter

Zandvoort goed voor een 1e plaats

op 5 augustus heeft Wouter weer van zich laten horen door in alle drie races op de eerste plaats te eindigen.


Dit belooft veel goeds voor de rest van het seizoen!

Oud nieuws

Consequent een 2e plaats op zandvoort

De resultaten van de laatste racedag op 6 juni waren weer super: met een 2e plaats in de 1e race en winst in race 2 én in race 3, zijn er weer volop belangrijke punten gescoord in onze missie naar het kampioenschap!


Zaterdag 5 augustus, tijdens het Super Race Weekend, mogen we weer gaan laten zien wat we waard zijn. Op deze dag heel veel BMW ́s, Mercedessen en Porsches! Dit mag je dus niet missen!


Op zolder met een traan en een lach

Op 23 mei jongstleden hebben de races op cirquit Zolder plaatsgevonden. Na een weergaloze eerste race eindigde Wouter op de eerste plaats. Maar niet ongeschonden. Bij een inhaalactie van een van de andere rijders is de wagen flink beschadigt.


In eerste instantie leek er - buiten de visuele schade - niets aan de hand. Echter bij de start van de tweede race kwam de auto niet meer van zijn plek. Een gebroken aandrijfas als oorzaak. Helaas, maar de vooruitzichten voor de rest van het seizoen zijn, mede door de uitkomsten van de races in Assen, uitstekend!


Eerste race goed voor plek 1

Op 9 april heeft Wouter, tijdens zijn eerste race in de BMW, meteen naam gemaakt. De race begon met een eerste startplek, waarna Wouter zonder veel problemen de eerste race van de dag afsloot met een eerste plaats.De tweede race, startend vanaf de derde rij, heeft Wouter zich met fantastiche inhaalmanouvres naar een tweede plaats gereden. Overall een gedeelde eerste plaats als eerste resultaat!


Al met al een fantastische start in de BMW Compact Cup.De paasraces zijn weer begonnen

De auto is weer helemaal nagekeken, voorzien van een nieuw jasje en klaar voor de Paasraces op Circuit Park Zandvoort, zaterdag 26 maart.Overstap naar BMW 318Ti Compact Cup

Eindelijk kunnen we het bevestigen dat wij komend seizoen uit zullen gaan komen in de BMW Compact Cup!

Na een succesvol aantal seizoenen in de MaX5 cup, is het moment daar om de overstap te maken. De nieuwe BMW wordt ondertussen druk aangepast en klaargemaakt om het seizoen in april te kunnen starten.


Zodra het moment daar is zullen wij de nieuwe auto aan jullie tonen. Mocht je ondertussen nog een plekje willen binnen de ClubVan50, aarzal dan niet, want je bent zeer welkom!!

We gaan weer beginnen!

De auto is weer helemaal nagekeken en daarnaast weer voorzien van een nieuw jasje. Nieuwsgierig hoe de auto er nu uitziet? Zorg dan dat je aanwezig bent tijdens de zaterdag van de Paasraces op Circuit Park Zandvoort, komende zaterdag 26 maart! Daar zal de auto voor het eerst in zijn nieuwe uiterlijk te zien zijn. Hieronder wel alvast een voorproefje:


Het seizoen staat dus op het punt van beginnen en er zijn een aantal reglementaire wijzigingen geweest. Gelukkig worden wij amper geraakt door deze wijzigingen (beperkingen door teveel vermogen en/of koppel), waardoor de verwachtingen voor komend seizoen hoog gespannen zijn!

Een andere wijziging is een wijziging in de opzet van de dag. Er zal geen vrije training meer zijn, maar 1 kwalificatie en vervolgens 3 races!

Daarnaast is het Pinksterweekend van de kalender geschrapt, maar zijn we wel aanwezig tijdens de “RACEDAGEN DRIVEN BY MAX VERSTAPPEN” van 3 tot en met 5 juni 2016! De verwachting is dat er minimaal 30.000 tot 40.000 bezoekers zullen zijn tijdens dit evenement!

Maar voor het zover is, maken we ons eerst op voor de start van het kampioenschap op Circuit Park Zandvoort, komende zaterdag 26 maart op Circuit Park Zandvoort.

Het tijdschema is als volgt:

09:50 – 10:10 Kwalificatie

11:30 – 11:55 Race 1 (10 ronden)

14:10 – 14:35 Race 2 (10 ronden)

16:55 – 17:20 Race 3 (10 ronden)

De toegang is gratis, parkeren kost € 6,00 per auto. Hopelijk tot zaterdag!!


Ontzettend blij en trots...


Na het behalen van de eerste podiumfinish in de Mazda MaX5 Cup, tijdens het voorprogramma van de Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort op zaterdag 9 januari 2016.

Een 5e plek in de vrije training was al een kado op zich, maar een 3e tijd in de kwalificatie maakt zo blij en trots als een klein kind. Emotie en succes liggen dus daadwerkelijk dicht bij elkaar!

De 1e race mocht Wouter als 3e starten. Een prima start en 2 deelnemers die sneller waren (Rudy Schilders en Kevin van der Slick) zorgden ervoor dat Wouter na 1 ronde vanaf plek 5 weer terug mocht gaan proberen te komen naar die felbegeerde podiumpositie vanwaar hij was gestart.

Een nattige baan en het geluk aan zijn zijde zorgden ervoor dat zowel Rudy Schilders als Bart Wubben net te laat remden en van de baan gingen. Op die manier kon Wouter zijn 3e positie toch weer pakken en zijn voorsprong uitbreiden. Na 12 ronden kon Wouter zijn geluk niet op en mocht hij als 3e over de finish komen! Geen slecht begin van het nieuwe jaar dus!


Met de winter voor de deur, zijn de voorbereidingen voor het seizoen 2016 alweer in volle gang! In de tussentijd genieten we ook nog na van een fantastisch seizoen 2015, waarin we uiteindelijk de 17e plaats in het individuele kampioenschap hebben gehaald (van de totaal 83 deelnemende rijders). Hier zijn we dus erg trots op en onze dank gaat uit naar alle sponsoren, leden van de Club van 50, monteurs,   vrienden, kennissen en ieder ander die op welke manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan een fantastisch seizoen!

De doelstelling voor seizoen 2015 was echter om de top 10 te halen. Lange tijd zag het er ook naar uit dat dit zou gaan lukken, echter konden we tijdens 2 evenementen in het buitenland helaas niet rijden en dat koste ons uiteindelijk teveel punten. Desondanks zijn we dus erg trots op het bereiken van deze positie met een relatief laag budget.

Voor seizoen 2016 hopen we nog wat extra sponsoren te mogen verwelkomen, zodat we alle evenementen in 2016 kunnen gaan rijden. Als dat gaat lukken, dan lijkt de top 10 een absolute mogelijkheid! Meld je dus snel aan als sponsor of als lid van de Club van 50 en dan gaan we er samen een fantastisch seizoen 2016 in de Ribank Mazda MaX5 cup van maken!

In de 2e race, welke Wouter wederom als 3e mocht starten, had Wouter een dermate goede start, waardoor hij 2/3 van de ronde zelfs op plek 2 mocht rondrijden. Marcel Dekker, Rudy en Frenk Vollebregt kwamen nog langszij maar na een foutje van de laatste mocht Wouter uiteindelijk als 4e over de finish komen in deze 2e race.

Al met al 2 fantastische races gehad! Een uiteindelijke 4e positie over de hele dag gezien, beloond met een zeer mooie en voor Wouter zeer waardevolle bokaal.

Special thanks aan Steven van der Plank, Max5parts.nl en SP Support Race & Rallyservice voor het verzorgen van een super geprepareerde auto en de nieuwe bandjes! Super service en de perfecte adviezen op de juiste momenten, top!!

En uiteraard de overige deelnemers voor wederom mooie, spannende en hele faire gevechten! Mooi voorbeeld van hoe het hele seizoen eruit zou moeten zien!